Friday, 2024-04-26, 7:36 PM
My site

 Aperitive reci

Site menu
Vizitatori

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
eXTReMe Tracker
Login form
Caută
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Aperitive reci

Crema de branza
300gr.telemea de capra sau vaca,200gr.branza de vaci,200ml iaurt,1 lingura ulei de masline,1 legatura de ceapa verde,sare,boia dulce.

Se trece branza de capra sau de vaca prin razatoare sau se zdrobeste cu furculita.Se adauga branza de vaci trecuta printr-o sita si se amesteca energetic cu iaurtul si cu uleiul de masline.Apoi se pune ceapa verde taiata rondele subtiri si se condimenteaza cu foarte putina sare daca mai e nevoie,pentru ca de regula branza de vaca este sarata.Se pastreaza la rece si se serveste cu boia dulce deasupra.

Aperitiv cu branza de vaci si chimen
1/2 kg branza de vaci,150 ml smantana,chimen si ceapa.

Branza se amesteca impreuna cu smantana si o lingurita cu varf de ceapa rasa,o lingurita de chimen macinat si sare dupa gust.Daca doriti sa-i dati culoare,puteti pune o lingurita de boia dulce.Cu aceasta pasta ungeti tartinele si ornati-le cu masline.

Aperitive cu ciuperci
150 g unt sau margarina,50 gr. cascaval,250 gr.ciuperci,1 ceapa,2 linguri ulei,1 foaie dafin,50 ml vin alb sau zeama de lamaie,piper,patrunjel,marar si sare.

Ceapa tocata marunt se aureste usor in ulei,adaugati apoi ciupercile taiate marunt,foaia de dafin,zeama de lamaie sau vinul alb,piper si sare.Lasati vasul la foc mic,acoperit,sa fiarba 30 de minute,pana scade toata zeama.Cand luati vasul de pe foc puneti verdeata tocata,iar cand compozitia s-a racit puneti untul frecat.Potriviti de sare si omogenizati foarte bine.Cu aceasta pasat se ung tartinele.Deasupra puneti cascaval ras.

Salata de vinete cu maioneza
400 g vinete coapre si tocate,150 g maioneza,1 ceapa mica,sare.

Amesteci vinetele cu maioneza si le sarezi.Cureti ceapa de foi,o speli si o usuci,apoi o dai pe razatoare.Adaugi ceapa in vinete si omogenizezi totul.Decorezi salata de vinete dupa cum doresti.

Portofele cu ciuperci
4 bucati piept de pui,200 g ciuperci din conserva,ulei,sare,piper,cimbru,oregano,ulei.

Cureti pieptul de pui de pielita si de os si il crestezi.In buzunarul format,adaugi ciupercile tocate.Condimentezi dupa gust cu sare,piper,oregano si cimbru.Pui ulei intr-o tava,adaugi pieptul de pui si introduci totul in cuptorul incins.Intorci carnea pe ambele parti pentru a fi patrunsa bine.