Thursday, 2024-04-25, 8:18 AM
My site

 Marmelade

Site menu
Vizitatori

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
eXTReMe Tracker
Login form
Caută
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Marmelade
Marmelada de mere
1kg pasta de mere,600g.zahar

Se aleg mere tari, nefăinoase, se taie în sferturi, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se pun la fiert în apă, cât să le cuprindă. Se fierb în vas acoperit, fără a amesteca în vas în timpul fierberii. Când merele s-au înmuiat, se scot şi se trec prin sită. Pasta obţinută se cântăreşte şi se pune la fiert. Când pasta s-a legat şi a scăzut aproape de jumătate, se adaugă zahărul. După ce s-a adăugat zahărul se mai fierbe marmelada încă 30 de minute, la foc mic, amestecând mereu, ca să nu se prindă de fundul vasului. Când este bine legată şi are un aspect unsuros, se pune fierbinte în borcane. Borcanele închise se întorc 5 minute pe capac, apoi se depozitează pe raft. Pentru siguranţă, se poate adăuga câte 1 pastilă de aspirină la fiecare kg de fructe. După această metodă se poate prepara marmeladă din orice fructe. Se poate face marmeladă dintr-un singur fruct sau din mai multe fructe amestecate. La fructele mai dulci se adaugă mai puţin zahăr. Fructele pot fi date prin maşina de tocat înainte de a fi puse la fiert.