Tuesday, 2024-04-23, 1:33 PM
My site

 Mici aperitive calde

Site menu
Vizitatori

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
eXTReMe Tracker
Login form
Caută
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive

Mici aperitive calde

Oua umplute
14 oua,170 gr.unt,sardele,2 linguri smantana,1 lingura faina,sare,piper.


10 oua fierte tari se taie in jumatati.Galbenusurile se amesteca cu 70 gr. unt,2 sardele rase,putina smantana,sare.Cu aceasta pasta se umplu din nou ouale.Apoi se topesc 100 gr.unt sau untura,se amesteca cu 4 galbenusuri,o lingura de faina,sare,piper si 4 albusuri batute spuma.Se aseaza ouale umplute intr-o tava unsa,se toarna deasupra lor compozitia prep
arata si se dau la cuptor sa se rumeneasca putin.


Rulada cu sunca
100gr.unt,4 oua,1/2 l smantana,4 linguri de faina,sare,sunca,parmezan sau cascaval.

Untul se amesteca cu galbenusurile,faina,sarea,smantana si albusurile batute spuma .Aceasta compozitie se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace.Imediat dupa ce se scoate din cuptor,se presara deasupra sunca tocata fin si amestecata cu samantana.Se ruleaza,se presara cu parmezan ras,se taie felii si se serveste calda.Se poate reincalzi in cuptor.


Conopida pane
2 oua,1 pahar de vin alb,2 linguri untdelemn,o conopida,2 linguri faina,sare.

Se face o pasta din oua,vin,untdelemn,faina si sare.Bucatile de conopida fiarta se dau prin pasta facuta si se prajesc in untura fierbinte sau untdelemn incins.Se serveste cu sos tartar.

Oua umplute
5 oua,2 linguri faina,sare,100 gr. creier,100 gr.ciuperci,100gr.sunca,o lingura smantana,100 gr.mazare,50gr.unt,50gr.parmezan sau cascaval.


Galbenusurile se amesteca cu faina,sarea si albusurile batute spuma.Din aceasta compozitie se fac 4 sau 5 omlete in untura fierbinte,omlete ce se vor suprapune,intre ele intercalandu-se diverse umpluturi astfel:peste prima se pune creier fiert;peste a doua,ciuperci fierte si taiate marunt;peste a treia,sunca taita marunt amestecata cu putina smantana;peste ultima,mazare verde fiarta.Se stropeste "costructia "obtinuta astfel cu unt cald si cu parmezan ras si se serveste imediat.

Oua cu sos de rosii
1/4 l suc de rosii,30gr.unt,10 oua,zeama de lamaie,sare,piper.

Se amesteca bine o ceasca de suc de rosii,3 galbenusuri,zeama de lamaie si untul la foc mic,pana se ingroasa.Sosul astfel obtinut,se toarna peste ouale fierte tari,taie jumatati si se serveste imediat.

Omleta cu cascaval
700 ml.smantana,95 gr.faina,7 oua,150 gr.cascaval,50 gr.unt,piper,sare.


1/2 l smantana se amesteca cu 75gr.faina,4 oua,75 gr.cascaval ras,sare,putin piper si se prepara o omleta,care se umple cu urmatoarea compozitie :3 galbenusuri,50gr.unt,restul de smantana,20gr.de faina,sare,75gr.cascaval ras,amestecate pe foc pana se formeaza o crema groasa.Pe deasupra se presara cascaval ras.


Ficat cu ciuperci
ficat de vitel,unt,ciuperci.

Se prejesc felii subtiri de ficat in unt si se servesc cu sos de ciuperci.Sosul se prepara inabusind ciupercile(taiate marunt)in unt.

Snitel vienez
Carne de vitel(sau cotlet de porc),cascaval,oua,faina,pesmet.


Carnea se taie felii subtiri si mari.Acestea se bat pentru a se fragezi si pentru a se intinde.Se impacheteaza feliile de carne cu cate o felie subtire de cascaval,asezata la mijloc,se dau prin faina,ou si pesmet si se prajesc in untura fierbine(ulei),la foc potrivit.