Thursday, 2024-04-25, 6:53 AM
My site

 Făinoase şi brânzeturi

Site menu
Vizitatori

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
eXTReMe Tracker
Login form
Caută
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Fainoase si branzeturi

Gogosi fragede
600gr.faina alba pt cozonac,circa 200 ml.lapte,30 g drojdie proaspata,1 ou,2 linguri miere,2 linguri zahar vanilinat,50gr.unt,3 linguri ulei,1 praf de sare,350ml ulei pt prajit,100gr.pudra vanilinat pt decor

1.Freci drojdia cu mierea pana obtii o pasta.Dizolvi drojdia si 2-3 linguri de faina,in cateva linguri de lapte caldut.Lasi maiaua sa creasca la cald,timp de 20 de minute.
2.Cerni faina intr-un castron si in mijloc faci o adancitura in care pui pe rand maiaua,oul,restul de lapte caldut,in care ai dizolvat zaharul vanilinat si sarea.Framanti aluatul,adaugand treptat untul si uleiul.Lasi aluatul sa creasca timp de 1 ora.
3.Intinzi aluatul in strat de 1 cm.Decupezi cercuri mari,cu un pahar ale carui margini au fost trecute prin faina,apoi decupezi mijlocul cu un paharel sau chiar cu un dop de sticla.
4.Lasi gogosile sa creasca pe planseta,apoi le prajesti pe ambele parti,in baie de ulei fierbinte.Le scoti pe hartie absorbanta si le pudrezi cu zahar.Sunt moi,parfumate si isi pastreaza fragezimea mult timp.

Biscuiti sarati
200gr.unt sau margarina,drojdie cat o nuca,1 praf de sare,250 ml apa minerala,faina cat cuprinde (aprox.700g),150gr.telemea.pt decor:1ou,50gr.mac,sare grunjoasa,150gr.cascaval,2ling unt si 2 faina pt tava.

1.Razi fin branza.Freci spuma untul moale cu sarea,adaugi drojdia dizolvata in putina apa minerala,branza,sarea,dupa care,alternativ,apa minerala ramasa si faina cat cuprinde pentru un aluat potrivit de tare,care sa se poate modela.
2.Pe planseta presarata cu faina,intinzi aluatul in strat de 5-6mm.Tai aluatul in forma de dreptunghiuri sau alte forme,cu un cutit trecut prin faina,cu formele pentru fursecuri sau cu rozeta. Ungi formele cu oul batut cu putina sare si imediat le presari fie cu seminte de mac,fie cu fire de cascaval ras fin,fie cu sare grunjoasa.
3.Asezi formele in tava unsa cu unt si tapetata cu faina,la o distanta de 2 cm unele de celelalte.Le coci 20 de minute,in cuptorul preincalzit,pana cand se rumenesc.

Paste cu branza la cuptor
300gr.paste,2-3 oua,250 gr.branza de vaci,2-3 linguri de gris,stafide,zahar dupa gust,sare,unt pentru uns tava.

Fierbi pastele 8-10 minute in apa cu sare,apoi le scurgi si le clatesti sub un jet de apa rece.Rastorni pastele intr-un castron,adaugi ouale batute,branza de vaci,grisul,stafidele si zaharul.Intr-o tava de teflon unsa cu unt si tapetata cu faina,torni compozitia si o dai la cuptor pentru 30 de minute.