Friday, 2024-04-19, 3:49 PM
My site

 Supe si ciorbe

Site menu
Vizitatori

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
eXTReMe Tracker
Login form
Caută
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Supe si ciorbe

Supa de gaina
1 gaina potrivita,2 morcovi,1 pastarnac,1 ardei gras,2 cepe,1 legatura de patrunjel,sare.

Pune la fiert ceapa tocata.Cand incepe sa fiarba,adauga gaina taiata bucati.Aduna spuma de cate ori este nevoie.Cand carnea este aproape fiarta adauga restul de zarzavat tocat.Potriveste gustul de sare si lasa sa fiarba,acoperit,la foc mic.Pentru a obtine un gust mai bun,drege supa cu 2 lingurite cu smantana amestecata cu ou batut.

Ciorba de cartofi
1kg cartofi,4 cepe,patrunjel verde,rosii,sare,ardei verzi.

Cartofii curatati si taiati in bucati se pun sa fiarba cu apa rece,sare si ceapa taiata marunt.Se adauga 2 linguri de bulion.Inainte de a se servi se pun patrunjel verde tocat marunt si cateva picaturi de lamaie.

Ciorba de fasole boabe
1/4 kg fasole boabe,1 morcov,1 patrunjel,1 ceapa mijlocie,1 ardei,2 rosii,bors,leustean.

Fasolea se pune la fiert cu 3 l apa rece;morcovul,patrunjelul si ceapa rase prin razatoarea cu gauri mari se calesc in 4 linguri ulei timp de 2 minute,apoi se adaug la fasole.Cand toate sunt fierte,se pun ardeiul si rosiile taiate felii si dupa 10 minute se acreste cu bors sau zeama de la muraturi(care este foarte aromata si da un gust bun ciorbelor).Se poate aroma cu tarhon,leustean.

Ciorba de legume
1kg rosii,1 ardei verde,1 ardei rosu,2 cepe,3 cartofi,1 dovlecel,2 morcovi,1 telina,1 gulie,2 buchete conopida,1 legatura patrunjel,2 linguri ulei,sare,piper.

Cureti si speli bine legumele.Oparesti rosiile,le docojesti,le maruntesti si le pasezi cu blenderul.Apoi le treci prin sita ca sa nu mai ramana seminte.Tai ceapa solzisori si o calesti 2-3 minute pana devine sticloasa.Tai morcovii,dovlecelul si ardeii cubulete
si le adaugi peste ceapa,impreuna cu 1 cana de apa.Lasi sa fiarba inabusit.Pui apoi cartofii,conopida,telina si gulia taiate cubulete,mai torni apa si lasi la fiert in continuare.Cu 20 de minute inainte de a lua oala de pe foc torni sucul de rosii in ciorba si potrivesti de sare si piper.Servesti ciorba presarata cu patrunjel verde tocat marunt.Este o ciorba delicioasa si hranitoare.