Friday, 2024-04-26, 10:51 PM
My site

 Siropuri si băuturi

Site menu
Vizitatori

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
eXTReMe Tracker
Login form
Caută
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Siropuri si bauturi

Sirop de visine

Se spala visinele,cate avem(2-3kg),se curata de codite(si daca avem timp si de samburi,desi nu este obligatoriu).Se dau prin sita,pana se stoarce tot siropul.Terciul ramas se pune la fiert cu 1-2 cani de apa si cand incepe sa clocoteasca se da la o parte si se mai da o data prin sita.Strecuram bine si masuram lichidul rezultat.La fiecare litru de lichid se adauga 1kg de zahar.Se pune la fiert la foc mic,se ia spuma si apoi se continua fierberea cel mult 15-20 de minute.!Siropul trebuie sa fie mai subtire putin decat cel de dulceata.Cand s-a racit se pune in sticle de 1/2l de plastic,bine spalate si uscate,si se pastreaza chiar si 2 ani.Este excelent cu apa minerala.

Sirop crud de zmeura sau capsuni
1kg fructe(capsuni sau zmeura),1,5l
apa,1 lingurita salicilat,2 lingurite sare de lamaie.

Fructele curatate,apa,salicilatul si sarea de lamaie se pun intr-un borcan de 5 l si se acopera cu tifon.Amestecati din cand in cand cu o lingura de lemn pe parcursul a 2 zile.Dupa 2 zile,cu ajutorul unui tifon strecurati si stoarceti continutul borcanului.Zeama pe care am stors-o o punem din nou in borcan si adaugam 2 kg zahar,mai amestecam cu lingura de lemn 4 zile,dupa care o punem in sticle.