Friday, 2024-04-19, 4:55 PM
My site

 Tocături

Site menu
Vizitatori

Total online: 1
Guests: 1
Users: 0
eXTReMe Tracker
Login form
Caută
Calendar
«  April 2024  »
SuMoTuWeThFrSa
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Entries archive
Tocana ardeleneasca
1kg carne porc,150g untura,500 g ceapa,200 g ardei gras,400 g faina,3 oua,2 linguri pasta de tomate,1 lingura boia de ardei,800 ml supa de oase,1 legatura patrunjel,sare,piper.

Carnea o cureti,o speli,o scurgi de apa si o tai in cubulete de circa 2 cm.Ceapa si ardeiul,le speli si si le tai marunt.Carnea impreuna cu ceapa si ardeiul gras le calesti inabusit in untura si 100 ml supa de oase.Dupa 10 minute,adaugi pasta de tomate,diluata cu 50 ml supa si boiaua de ardei.Calesti inca 3-4 minute,apoi adaugi restul de supa,potrivesti de sare si piper.Lasi sa fiarba 40-50 minute.Din oua,faina si apa faci o coca de consistenta tare,din care intinzi "fasii"cu diamentrul de circa 1 cm si din ele tai bucati de 2 cm.Le fierbi apoi in apa clocotita cu sare,scurgi si pui in cratita cu tocana.Mai fierbi tocana inca 10 minute.Se serveste fierbinte,cu patrunjel tocat marunt.

Tocana cu carne de vita
500 g carne de vitel,250 g rosii,100 g orez,50 ml ulei,3 ardei grasi,1 ceapa mare,sare,piper,patrunjel verde.

Cureti si toci marunt ceapa si o calesti in ulei.Cureti carnea de pielita,o tai cubulete si o adaugi peste ceapa.Inabusi totul cateva minute,amestecand sa nu se prinda de cratita.Adaugi putina apa pana este aproape fiarta.Apoi pui orezul spalat in mai multe ape,adaugi ardeii taiati fasii si inca 500 ml apa.Lasi sa fiarba pana scade zeama.Dupa 30 de minute,adaugi rosiile taiate felii,patrunjelul verde tocat,sare si piper dupa gust si lasi sa fiarba in continuare pana scade apa si orezul este fiert.Servesti cu garnitura de cartofi.