Diferite dulciuri
Savarina cu fructe
Pentru aluat:5oua,5 linguri zahar pudra,5 linguri pesmet,coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie,cate 1 lingura margarina si pesmet pentru forme;pentru sirop si decor:150 g zahar,200ml apa,1 lingura rom,200 g frisca,150 g gem de capsuni,10 capsuni.
1.Separi albusurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu zaharul,zeama si coaja de lamaie.Bati albusurile spuma tare,picurand cate putina zeama de lamaie.In crema de galbenusuri,incorporezi treptat pesmetul,apoi spuma de albusuri,amestecabd usor,de jos in sus.
2.Ungi si tapetezi formele pentru savarine.Umpli cu aluat 2/3 din volumul formelor.Le introduci in cuptorul cald,la foc mijlociu,pentru 20 de minute.
3.Faci un sirop gros din apa si zahar.Stingi focul si adaugi romul.
4.Tai cate un capac fiecarei savarine reci si le stropesti cu sirop caldut.Astepti sa se raceasca si intinzi un strat de frisca.Asezi capacul si decorezi cu gem si capsuni.
Pentru aluat:5oua,5 linguri zahar pudra,5 linguri pesmet,coaja rasa si zeama de la 1/2 lamaie,cate 1 lingura margarina si pesmet pentru forme;pentru sirop si decor:150 g zahar,200ml apa,1 lingura rom,200 g frisca,150 g gem de capsuni,10 capsuni.
1.Separi albusurile de galbenusuri.Freci galbenusurile cu zaharul,zeama si coaja de lamaie.Bati albusurile spuma tare,picurand cate putina zeama de lamaie.In crema de galbenusuri,incorporezi treptat pesmetul,apoi spuma de albusuri,amestecabd usor,de jos in sus.
2.Ungi si tapetezi formele pentru savarine.Umpli cu aluat 2/3 din volumul formelor.Le introduci in cuptorul cald,la foc mijlociu,pentru 20 de minute.
3.Faci un sirop gros din apa si zahar.Stingi focul si adaugi romul.
4.Tai cate un capac fiecarei savarine reci si le stropesti cu sirop caldut.Astepti sa se raceasca si intinzi un strat de frisca.Asezi capacul si decorezi cu gem si capsuni.
Clatite
100 g faina,100 g apa minerala(lapte),25 g zahar,zahar vanilinat,1 ou.(in functie de cate clatite dorim,marim cantitatile).
Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri.Se unge o tigaie cu putin ulei si se pune pe foc.Se adauga amestecul cu un polonic in asa fel incat sa obtinem o clatita subtire.Se intorc clatile pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie si se umplu cu dulceata,finetti,gem.
100 g faina,100 g apa minerala(lapte),25 g zahar,zahar vanilinat,1 ou.(in functie de cate clatite dorim,marim cantitatile).
Se amesteca toate ingredientele si se bat bine pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani subtiri.Se unge o tigaie cu putin ulei si se pune pe foc.Se adauga amestecul cu un polonic in asa fel incat sa obtinem o clatita subtire.Se intorc clatile pe ambele parti apoi se scot pe o farfurie si se umplu cu dulceata,finetti,gem.